Nega trepavica

Oči su ogledalo duše, a oči ne možemo zamisliti bez gustih i dugih trepavica. Guste i duge trepavice daju dozu izražajnosti i misterije. Ukoliko niste među srećnicima kojima je priroda dala lepe trepavice, daćemo vam par saveta kako da poboljšate svoje prirodne trepavice.

Manjak vitamina B i E,  u telu, usporava rast trepavica. Ujedno taj manjak doprinosi njihovom gubitku ili slabljenju. Jako je važno da šminku sa očiju uklanjate pravilno, da ne ostavljate maskaru tokom noći jer to može doneti veliku štetu trepavicama. Obratite pažnju da maskara koju nanosite bude sa što manje konzervansa. Razne maske od ulja ( arganovo ulje, maslinovo ulje, čičkovo ulje, bademovo ulje…) mogu biti od velike pomoći za oporavak i rast trepavica. Potrebno je da ulje, koje odaberete, nanesete na koren trepavica pazeći da ulje ne uđe u oči.

Mnoge recenzije proizvoda su dale pozitivne komentare na mešavinu maslinovog ulja i soka aloe.

Ukoliko volite da stavljate obloge na oči, čaj od žalfije ne samo da će skloniti tamne kolutove oko očiju, već će učiniti vaše trepavice jačim i lepšim.

Kad govorimo o kvalitetnim maskarama, jako je važno da maskare u svom sastavu nemaju i lanolin jer on može da izazove alergiju i crvenilo kapaka. Maskara bi trebalo u svom sastavu da sadrži vitamine C i A, keratin i prirodni pčelinji vosak. Vodootporna maskara se ne preporučuje više od dva puta nedeljno jer isušuje trepavice.

Piše: Mirjana Đerić