fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Neka blistaju: Uz ove boje karmina zubi izgledaju belje

Crveni karmin

Nemamo svi blistavo bele zube kao u reklami. I to nema toliko veze sa našom oralnom higijenom, kamencem ili duvanom. Iako su i ovo uzroci koji mogu dovesti do žutih zuba, glavni igrač u celoj priči je genetika. Postoje desetine nijansi boje zuba i ako ste se rodile sa žućkastima ništa osim impanta to neće promeniti, ma koliko se trudile da ih izbelite ili održavate besprekornim.

Ako su vam zubi tamno beli ili blago žućkasti, to se verovatno i ne primeti u toj meri kada ste bež šminke. Ali, kada stavite svoj karmin, sve dolazi do izražaja. No, rešenje ipak postoji – delimo tajne šminkera koja će van pomoći da zauvek zaboravite na žute zube.

Boja karmina zbog koje zubi izgledaju belje

Kako tvrde šminkeri, topli tonovi i boje poput narandžaste ili boje breskve će učiniti da vaši zubi izgledaju žuće. Biserno beli efekat lako se može postići korišćenjem karmina hladnih tonova. To će stvoriti neophodan kontrast na usnama i izbeliti zube. Dakle, ako vidite ženu biserno belih zuba sa crvenim ružem budite uverene da u tom ružu postoje hladni podtonovi.

Boje šminke su zasnovane na tri osnovne boje: crvena, žuta i plava. Plave nijanse imaju tendenciju da poništavaju žutu i ​​naglašavaju belo u zubima. Nasuprot tome, topli crveni ili žuti tonovi će preuveličati žutu boju vaših zuba. Dakle, kada kupujete ruž za usne, pokušajte da izaberete nijanse koje imaju hladan plavi ton. Zvuči jednostavno, zar ne? Samo je jedna caka. Šta da radite ako imate topao podton kože i hladni ruževi vam generalno ne stoje dobro?

Nijanse karmina koje čine zube beljima

Činjenica je da se topli ruž za usne smatra vin-vin opcijom za ljude koji imaju topli ton kože (najočigledniji znaci toga: tamniji ten i zelene vene na rukama). Ali, to ne znači da i za vas ne postoji odgovarajući karmin. Evo nijansi u svakoj kategoriji boja koja će vam pomoći da imate blistavo beo osmeh.

Crveni ruž za usne

Opcije crvenog karmina su obično niz plavih, ružičastih i narandžastih tonova. Plavi tonovi će pružiti najveći efekat izbeljivanja, ružičasti tonovi su relativno neutralni, a narandžasti tonovi će povećati žute tonove u vašim zubima. Dakle, ako imate topao podton kože, za vas su oni sa ružičastim podtonom.

Ružičasti karmini

Ključ za ružičasti ruž je ponovo u potrazi za onim sa plavim podmazanim umesto žutim. Ružičasti ruž za usne sa plavom ili ljubičastom nijansom daje zubima belji izgled više nego onaj koji sadrži žutu ili narandžastu nijansu.

Nude karmini

Nude ruževi se obično nalaze u braon ili breskva kategoriji, što, nažalost, čini da zubi izgledaju žuće. Najbolja strategija je odabir ružičaste nijanse za najbolje rezultate.

Tamniji karmin

Ruževi u boji jagodičastog voća i šljive su odličan izbor, jer vam pomažu da posvetlite biserno belo tako što dajete kontrast svetloj boji vaših zuba.

Tagovi:
Pročitajte još: