Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nema više nereda: Otkrijte tajnu savršenog doma uz pravilo 20/10

Čišćenje

Posvetite 20 minuta pospremanju i organizovanju, a zatim se nagradite zasluženom 10-minutnom pauzom. Ova taktika, prema Vendi Trunc iz organizacije “Jane’s Addiction Organization”, olakšava proces čišćenja jer se fokusira na male, ostvarive ciljeve umesto na prevelike zadatke koji mogu demotivisati. Nakon što shvatite koliko možete postići za samo 20 minuta, ova metoda postaje nezamislivo korisna za održavanje reda u vašem domu.

Kako očistiti i organizovati koristeći metodu ,,20/10″

Lepota metode organizovanja ,,20/10″ je u tome što je super lako pratiti i potpuno prilagodljivo.

1. Korak: Prikupite zalihe

Potrebno vam je samo nekoliko ključnih stavki:

Tajmer
Kese za smeće
Kutija za donacije
Velika kanta za sakupljanje stvari
Organizatori, kao što su korpe i kutije za skladištenje
Ovi predmeti su dobri kada sređujete fizički prostor u vašem domu, ali takođe možete koristiti metod organizovanja ,,20/10″ da biste se uhvatili u koštac sa digitalnim neredom, očistili automobil ili ulepšali svoju kancelariju.

2. Korak: Provedite 20 minuta fokusiranog organizovanja

Sa postavljenom namerom, pokrenite tajmer i vidite koliko možete da postignete za 20 minuta. Bacite smeće u kesu za smeće, stavite predmete koje želite da donirate u posebnu kutiju ili kesu i stavite predmete koje treba da izbacite u drugi deo kuće.

Kada čistite određeni prostor (kao što je ormar ili fioka za smeće ili kuhinjski ormarići), u poređenju sa organizovanjem velike sobe, često pomaže da prvo uklonite sve, a zatim pregledate stavke jednu po jednu dok vraćate/odbacujete/donirate stvari, piše Real Simple.

Tagovi:
Pročitajte još: