fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nema više ustajalog mirisa: Prvi utisak gostiju o vašem domu

Kuća

Prvi utisak o vašem domu često zavisi od mirisa koji dočekuje goste, bilo da je u pitanju aroma kolača, ručka, ili neki neprijatan miris. Otvaranje prozora i provetravanje prostora može značajno poboljšati vazduh, sa obzirom na to da unutrašnji prostor često biva zagađen upotrebom različitih sredstava za čišćenje.

Ako želite jeftin i efikasan osveživač prostora, kuvanje vode sa korom limuna može stvoriti prijatan miris koji se može koristiti poput kupovnih osveživača. Takođe, prokuvavanje bilja ili začina, poput cimeta, vanile, pomorandže ili karanfilića, može dodatno unaprediti atmosferu u domu.

Mirise od kuvanja možete neutralisati mešavinom vode i sirćeta, kuvanjem do vrenja. Sirće se takođe može koristiti kao apsorbent neprijatnih mirisa u prostoru. Za uklanjanje mirisa od kućnih ljubimaca, upotreba sode bikarbone na tepihu ili nameštaju, ostavljena da deluje, zatim usisana, može biti efikasna.

Za rešavanje neprijatnih mirisa u frižideru, otvorena posuda s praškom za pecivo može upiti neželjene mirise preko noći, a zatim se police mogu prebrisati rastvorom vode i sirćeta.

Čuvanje sobnih biljaka može poboljšati kvalitet vazduha, ali treba paziti da ne preterate sa zalivanjem kako biste izbegli ustajalu vodu i neprijatne mirise.

Tagovi:
Pročitajte još: