fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nije iPhone, a nije čak ni telefon: Apple konačno sprema uređaj na preklop

Apple

Telefoni sa ekranima na preklop poslednjih godina sve su prisutniji trend u razvoju ovih pametnih uređaja i gotovo svi poznatiji proizvođači na tržište su već izbacili svoj “savitljivi” model.

I dok su modeli mnogih od njih već “preležali dečije bolesti” i postali dosta kvalitetniji i inovatvniji, pa smo tako nedavno dobili i najtanjeg “prekolopnika” na tržištu, među sve većom ponudom modela na tržištu jedan nedostaje.

Odsustvo Apple-a u ovom segmentu tržišta s vremenom postaje sve upadljivije. Međutim, kako nedavni izveštaji o stanju u mobilnoj industriji sugerišu, mogućnost da Apple izbaci sklopivi uređaj mogla bi da postane stvarnost 2026. ili 2027. godine, kada bi takav uređaj sa logom zagrižene jabuke mogao da se pojavi na tržištu.

Uređaj bi, kako prenosi GizChina, trebalo da ima unutrašnji ekran dijagonale 7 ili 8 inča, a u gami Apple-ovih uređaja bi mogao da zameni sadašnji iPad mini tablet. Sem toga, međutim, tehničke specifikacije, niti bilo kakve druge karakteristike uređaja još uvek nisu objavljene.

Informacija o budućem iPhone-u na preklop, međutim, u suprotnosti je sa vestima da Apple testira novu generaciju iPada mini uređaja sa OLED ekranom. Kompanija, naime, namerava da iPad Pro liniju tablet računara ove godine opremi OLED ekranima, dok bi iPad mini sa OLED ekranom na tržištu mogao da se pojavi tek sledeće godine.

Do sada su Samsung Display i LG Display, navodno, Apple-u već isporučili uzorke panela preklopnih ekrana sa dijagonalama od 6 i 7 inča, a tehnološki gigant iz Kupertina izgleda preferira veći displej za svoj prvi preklopni uređaj.

Pretpostavlja se da bi prvi izbor u ovom poslu mogao da padne na Samsung Display, imajući u vidu njihovu bogatu istoriju snabdevanja Samsung Electronics-a. LG bi, eventualno, mogao da “priskoči u pomoć” ukoliko se Apple odluči da počne masovnu proizvodnju uređaja, ako prethodno usvoji strategiju proizvodnje sa dva dobavljača ekrana.

Tagovi:
Pročitajte još: