Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nikada ne jedite limun koji vam je serviran uz piće: Bićete iznenađeni kada čujete zašto

Limunada

Otkrili su da gotovo 70 odsto ovih uzoraka sadrži čak 25 različitih vrsta mikroba. To je upozorenje na moguće zdravstvene rizike koje limun u piću može nositi. Iako nije jasno definisana verovatnoća zaraze, istraživači ističu da mikrobi pronađeni na limunima mogu izazvati zarazne bolesti na različitim delovima tela.

Jedan od autora studije je rekao:

“Mikrobi koji su pronađeni na uzorcima limuna mogu izazvati zarazne bolesti na različitim delovima tela, iako nije utvrđeno kolika je verovatnoća zaraze.” Osim toga, istraživanje naglašava da je važno da šefovi restorana budu svesni ovog potencijalnog rizika, s obzirom na to da kriške limuna koje se dodaju u pića mogu sadržavati patogene mikrobe.

Dr. Filip Tierno, klinički profesor mikrobiologije i patologije na Univerzitetu Njujork, koji je takođe autor studije, istakao je:

“Ljudi dodiruju limun, seku ga, prenose i stavljaju u čašu ili na ivicu čaše.” On je dalje dodao: “Ali, bez obzira na rizik, uvek tražim limun za piće, ali ga vratim ako primetim da je barmen stavio svoje prste preko ivice čaše ili ako koristi prljave krpe za čišćenje.”

Tagovi:
Pročitajte još: