Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ništa novo, Novak je i dalje prvi! Padaju rekordi, a rivali ništa ne mogu!

Novak Đoković

Novi ponedeljak, a stanje na ATP listi isto – Novak Đoković je na vodećoj poziciji!

Protekle nedelje se Đoković spremao za početak sezone na šljaci i master u Monte Karlu, ali iako nije učestvovao na nedavno okončanom mastersu u Majamiju, zadržao je vodeću poziciju i sigurnu razliku.

Ovaj ponedeljak je početak 420. nedelje na vrhu liste, i to, kako je već poznato, Novaka kao najstarijeg igrača u istoriji tenisa!


Masters u Monte Karlu počinje danas, ali je Novak slobodan u prvom kolu, a pred start turnira u Kneževini, Đoković ima 9.725 bodova. Dobra vest za najboljeg tenisera sveta jeste da u Kneževini brani svega 90 bodova, pa su velike šanse da će popraviti rezultat.

Prvi Novakov pratilac na listi je Janik Siner sa 8.710 bodova, a u Monte Karlu brani polufinale. Potom sledi Karlos Alkaraz sa 8.845 bodova, dok se na četvrtoj poziciji nalazi Danil Medvedev, a potom sledi i Aleksander Zverev.

Najboljih deset kompletiraju Andrej Rubljov, Holger Rune, Hubert Hurkač, koji je nakon titule u Eštorilu napredovao do osmog mesta, Grigor Dimitrov je zadržao poziciju, a Kasper Rud je pao na deseto mesto.

Pomeranja se mogu očekivati nakon Monte Karla i to u samom vrhu, između Sinera i Alkaraza, koji u Kneževini ne brani ni bod!

Tagovi:
Pročitajte još: