fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Niste ni svesni da tokom tuširanja pravite “raj” za gljivice na nogama! Evo u čemu grešite…

Pranje nogu

Mnogi ne peru noge na pravi način.
Nemojte rizikovati da dobijete gljivice na stopalima zbog nepravilnog pranja.

Koliko god da mnogi misle kako je pranje nogu svima poznat ritual u okviru obične higijene, pokazalo se da ga ne znaju baš svi.

Zbog tih grešaka dolazi do širenja gljivica između prstiju. Ova tegoba, koja se mora dugo i uporno lečiti, može i da se spreči tako što ćete održavati pažljivo higijenu. Svi oni koji misle da su “rešili” problem time što jednom dnevno “utrče” pod tuš, u velikoj su zabludi.

Tokom tuširanja, ide pranje kose – sva prljavština ide preko vašeg tela i onda pada na stopala. Perete telo i sva prljavština ide na stopala i zaglavljuje između prstiju. I na kraju, uzmete tuš i tušnete malo stopala i mislite da ste tako završili posao.

Šta ste uradili kad ste izašli iz kupatila? Da li ste uzeli peškir i svaki onaj međuprsni prostor dobro izbrisali? Ako niste, ostavili ste gljivicama idealan prostor za razmnožavanje i hranu da se one `goste`.
Dakle, stopala treba nasapunati, isprati, uraditi blagi piling svakog kvadratnog centimetra na koži stopala, posebno imeđu prstiju, na petama i bočnim ivicama gde su i predilekciona mesta za stvaranje naslaga mrtvih ćelija, nastajanje zadebljanja, kurjih očiju i razvoj gljivične infekcije.

Nakon pilinga stopala opet isprati sapunom ili kupkom i dobro osušiti kožu, a posebno medjuprsni prostor, nakon izlaska iz kade. Tako nežnu i zdravu kožu, namazati kremom za stopala, blagim masažnim pokretima u pravcu naviše, ka skočnom zglobu.

Tagovi:
Pročitajte još: