Nokti kao iz salona bez poteškoća: Trikovi za brzo i efikasno mazanje i skidanje laka!

Žene obožavaju namazane i uredne nokte. Svake godine dolaze novi trendovi, ali, usputni problemi prilikom lakiranja ostaju isti. Da bi ste izbegli pojavu balončića u laku za nokte najbolje bi bilo da ga držite u frižideru ili na bilo kom hladnijem, mračnom mestu.

Najveću muku dame imaju sa uklanjanjem šljokica. Ponekad se čini da uništavaju površinu nokta. Da bi ste izbegli struganje i bespotrebno trošenje materijala, primenjujte ovaj trik – namočite kuglicu vate u sredstvo za uklanjanje laka za nokte, stavite je na nokat, prst umotajte u tanku foliju i ostavite tako pet minuta. Šljokice će skliznuti sa nokta!

Nokti

Foto: Profimedia

Za najbrže i najjednostavnije uklanjanje laka za nokte pokušajte i ovo – kuglicu vate razmotajte i iskomadajte na male delove (10 komadića). Odstanjivač laka uspite u poklopac i svaki komadić malim delom umočite u tečnost, pazeći da ga ne namočite previše.

Pritisnite komadić namočene vate na nokat, tako da ga upotpunosti prekrije. Ostavite minut-dva. Drugi, veći, komad vate prislonite na nokat, pritisnite i uklonite lak brzim i snažnim potezom. Ukoliko je potrebno očistite ostatke laka. 

Da biste lak osušili na najbrži način i izbegli eventualna oštećenja, potopite nalakirane nokte u hladnu vodu na tri minuta. Neka se nakon toga prirodno osuše i nokti su gotovi.

Preuzeto: srbijdanas.com