fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi 22. decembra

Davanje krvi

U saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Sombor, u sredu, 22. decembra 2021. godine, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se odvijati u terminu od 9 do 13 časova, u prostorijama Centra za edukaciju Crvenog krsta Sombor, na adresi Apatinski put broj 19.

Кrv mogu da daju sve punoletne osobe (od 18 do 65 godina), koje su zdrave i dobro se osećaju i ukoliko zadovoljavaju granične vrednosti hemoglobina, koji se proverava na licu mesta. Osobe ženskog pola krv mogu dati svaka četiri meseca, dok osobe muškog pola krv mogu da daju svaka tri meseca.

Кrv mogu dati i vakcinisane i nevakcinisane osobe ukoliko ispunjavaju gore navedene uslove. Lica koja su primila vakcinu Fajzer, Sinofarm ili Moderna, krv mogu dati odmah, dok lica koja su primila vakcinu Sputnik, ili Astra Zeneka krv mogu dati dve nedelje nakon primanja iste.

Iz Crvenog krsta Sombor pozivaju sve sugrađane, koji su u mogućnosti, da se odazovu na akciju dobrovoljnog davanja krvi, jer su zalihe na minimumu.

Tagovi:
Pročitajte još: