Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nova jaslena grupa u Vrtiću „Pužić“

Nova jaslena grupa u Vrtiću „Pužić“

Grad Sombor i Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ aktivno rade na proširenju kapaciteta i smanjenju liste čekanja. Tim povodom, članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov i načelnik Odeljenja za obrazovanje, Goran Todorić, posetili su Vrtić „Pužić“ u Somboru, gde su u prisustvu direktorke PU, Snežane Gazetić Pavošev, obišli novootvorenu jaslenu grupu.

„Pre nekih mesec dana bili smo u Šikari gde su otvorene dve nove vaspitne grupe. Raduje me što imamo povoda da otvaramo nove grupe i širimo mogućnosti. Moram da napomenem da lokalna samouprava zajedno sa upravom Predškolske ustanove kontinuirano radi na pronalaženju rešenja za povećanje i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove. Briga o našim najmlađim sugrađanima je nama svakako prioritet i nadamo se da će u narednom periodu lista čekanja biti smanjena i da će kapacitet biti što je više moguće proširen“, poručila je Stojakov.

Kada je reč o novoj jaslenoj grupi, direktorka Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, Snežana Gazetić Pavošev, istakla je da se trude da izađu svim roditeljima u susret, te da su u toku radovi na dogradnji objekta za još dve grupe mališana.

„Otvorili smo još jednu jaslenu grupu za mlađi jasleni uzrast i tako povukli jedanaestoro dece sa liste čekanja. Smanjujemo polako broj, radimo na tome da koliko možemo izađemo roditeljima u susret, da obuhvatimo što veći broj dece, i trenutno smo uspeli da otvorimo jednu jaslenu grupu. Kada je reč o ostalim objektima, u toku su radovi u Sportskoj ulici na Selenči kako bi se dogradio objekat za dve vaspitne grupe, a takođe, u planu je jedna vaspitna grupa, pripremno – predškolska u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru“, zaključila je Gazetić Pavošev.

Tagovi:
Pročitajte još: