Nova led rasveta na raskrsnicama u Odžacima

U proteklih nekoliko dana, u Odžacima je u cilju podizanja bezbednosti u saobraćaju na viši nivo, na dve semaforizovane raskrsnice, postavljena nova led rasveta. Lokacije na kojima je rasveta postavljena su raskrsnica na uglu Somborske i Železničke ulice, kao i raskrsnica na uglu ulica Jurija Gagarina i Železničke.

Prema rečima Milorada Stanišića, pomoćnika predsednice opštine, sredstva su obezbeđena iz Fonda za bezbednost saobraćaja, a vrednost radova sa PDV-om je oko 590.000,00 dinara. U planu je postavljanje rasvete na semaforu koji će biti na uglu ulice Ive Lole Ribara, Vojvode Putnika i Železničke, kao i niz akcija koje će biti finansirane iz pomenutog Fonda. Takođe, planirano je i postavljanje video nadzora na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Knez Mihajlove, zatim dva elektronska usporivača saobraćaja: ispred zgrade opštine Odžaci i u blizini Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj”, podela auto sedišta, kupovina rotacionih svetala za traktore i priključne mašine, kao i kacige za motoriste.

Stanišić ističe, da je pored svih ovih aktivnosti, u toku i postavljanje saobraćajnih znakova na teritoriji cele opštine, priprema dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za krpljenje udarnih rupa, kao i postavljanje odbojne ograde na kanalu Dunav – Tisa – Dunav, između Odžaka i Bačkog Gračaca na lokalnom putu L -410.