fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nove informacije o aferi “Tunel”: Svi osumnjičeni pobegli u BiH, potraga za njima u toku, pod lupom je posebno – ona

Tunel

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je juče da je dostavilo podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju “Tunel”.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta ‘Tunel’ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu”, naveli su iz ministarstva za RTCG.

Osumnjičeni su, nakon otkrivanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi veruju da je deo njih prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija proverava da li je Katarina Baćović, zaposlena u pisarnici Višeg suda, koja je pomagala kopačima tunela, zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni.

Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

Tagovi:
Pročitajte još: