Nove naredbe Štaba za vanredne situacije

Povodom Odluke o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji i merama Vlade Republike Srbije o ponašanju privrednih subjekata i građana Republike Srbije za vreme vanrednog stanja, Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Odžaci, u skladu sa ovlašćenjima u vanrednim situacijama, a u cilju praćenja stanja i koordinacije rada u oblastima od značaja za funkcionisanje lokalne samouprave, dana 02.04.2020. godine, doneo je sledeće Naredbe:

  1. Zabranjuje se privrednom društvu, drugom pravnom licu i preduzetniku da na teritoriji opštine Odžaci, dok traje vanredno stanje, obavlja delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, solarijuma, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanja lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, čime se povećava opasnost od prenošenja zarazne bolesti COVID-19.
  2. Zabranjuje se na teritoriji opštine Odžaci, priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću, osim preko sredstava elektronske komunikacije.
    Nalaže se svim organima, organizacijama, kao i drugim pravnim licima na teritoriji opštine Odžaci, koja ističu zastavu da za vreme trajanja vanrednog stanja i epidemije proglašenih usled pojave i širenja bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 državnu zastavu Republike Srbije spuste na polovinu koplja odnosno jarbola.
  3. Zadužuje se Opštinska uprava opštine Odžaci, Odeljenje za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine da vrše pojačan nadzor nad sprovođenjem mera iz tački I, II i III. ove naredbe
  4. Privremene mere ostaju na snazi dok traje vanredno stanje proglašeno u Republici Srbiji, odnosno dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.