Nove naredbe Štaba za vanredne situacije

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Odžaci na sednici održanoj dana 10.07.2020. godine donosi:
N A R E D B U
I. Zbog aktuelne epidemiološke situacije u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, počev od 13.07.2020. godine pa do daljeg, prestaju sa radom pijace na teritoriji opštine Odžaci.
II. Zabranjuje se organizovano okupljanje više od 10 (deset) ljudi na javnim prostorima, u zatvorenom prostoru i otvorenom prostoru, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.
III. U svim javnim zatvorenim prostorima, odnosno objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu, tako da na svaka 4m² može biti prisutno jedno lice.
IV. Na ulazu u objekte iz tačke III. ove naredbe mora biti jasno istaknuta površina i broj lica koji mogu biti istovremeno prisutna u objektima.
V. Naređuje se Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Odeljenju za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine da organizuje rad tako da svi delovi inspekcijskih službi vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.
VI. Privremene mere iz ove naredbe ostaju na snazi dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ili dok se odlukom Vlade Republike Srbije u zavisnosti od epidemiološke situacije mere drugačije ne odrede.