fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Novi, jeftiniji iPhone imaće OLED ekran, Apple pregovara sa tri kompanije

iPhone

Iako je Apple za potrebe svojih telefona prešao na OLED tehnologiju još 2017. godine, kada je svetu predstavio iPhone X model, najpovoljniji model nastavio je da koristi LCD ekrane. Međutim, ovo bi uskoro moglo da se promeni. Ne samo da će novi iPhone SE izgledati kao iPhone 14, već bi mogao da koristi istu vrstu displeja, a Apple je navodno već u pregovorima.

Kako tvrdi južnokorejski portal The Elec, Apple uveliko pregovara sa tri kompanije – Samsung Display, BOE i Tianma.

Prema insajderskim informacijama iz lanca snabdevanja, Samsung Display i BOE ponudili su gigantu iz Kupertina snabdevanje OLED ekranima po ceni od 30 dolara po jedinici. S druge strane, Tianma za svoje panele traži 40 dolara. Međutim, kako tvrde izvori, Apple pokušava da nagovori jednu od ovih kompanija da cenu spusti na 20 dolara po jedinici, o čemu se trenutno pregovara.

The Elec tvrdi da Apple ne želi da izdvoji previše novca, jer specifikacije traženog ekrana ne odgovaraju panelu koji krasi prednju stranu iPhone 15 modela, već panelima koji su se našli na iPhone 13 i iPhone 14 telefonima. Kako je u pitanju dobro poznat panel od 6,1 inča, gigant zna da proizvođači ekrana neće morati da ulažu novac u dodatna testiranja i razvoj.

S druge strane, Apple će za potrebe iPhone SE 4 modela reciklirati delove koje je koristio u prošlosti, a sve kako bi spustio cenu finalnog proizvoda i omogućio potrošačima kupovinu iOS uređaja za manje para.

Kako Samsung Display već poseduje određenu zalihu iPhone 14 ekrana, smatra se da je južnokorejski gigant najveći favorit za potpisivanje ugovora, pogotovo nakon problema koje je BOE imao u proizvodnji displeja sa Dynamic Island izrezom.

Tagovi:
Pročitajte još: