Novi Sad dobio specijalnu ediciju monopola: Najpoznatije znamenitosti grada u društvenoj igri

Među drugim svetskim metropolama i Novi Sad dobio je svoju monopol ediciju.

Na svetskoj monopol mapi i Novi Sad je dobio svoje mesto. Kroz jednu od omiljenih društvenih igara koja je izašla u limitiranom dvojezičnom izdanju sada možete upoznati znamenite građevine, ulice, festivale, delove grada i sve ono što opisuje Novi Sad prestonicu kulture.

Od Petrovaradina do Starog Grada, preko šetališta i mostova, autobusom ili biciklom, ceo Novi Sad može biti tvoj u novom izdanju monopol igre.

Za to šta se nalazi na tabli, zaslužni su Novosađani koji su prethodnih meseci na adresu britanske kompanije “Winning moves”, poslali na hiljade predloga za različite lokacije, znamenitosti i ulice.

– Novi Sad je dobio zvaničnu ediciju monopola, a monopol retko pravi specijalne edicije po gradovima. Početkom novembra smo lansirali monopol Dubai i evo sad smo u Novom Sadu otkrivamo vašu tablu – rekao je Lazar Vuković iz kompanije “Winning moves”.

Slika Novog Sada urađena 2016. godine, koja se nalazi na tabli, delo je beogradskog umetnika Vuka Vučkovića. Umetnik kaže da dok je slikao nije mogao ni da pretpostavi da će se upravo ona naći na jednom od monopol izdanja.

– Kao dečak nisam mogao ni da pretpostavim da ću se naći na igrici, na toj šansa kartici piše kupili ste sliku Vuka Vučkovića, pokupi iz banke 150, miliona pretpostavljam nadam se da će tako biti – kaže Vuk Vučković, umetnik.

Prvi tiraž monopola sa motivima Novog Sada urađen je u 5000 primerka, a naredne tri godine on će se moći kupiti u knjižarama, prodavnicama igračaka i društvenih igara.

Preuzeto: telegraf.rs