Obaveštenje o izmenjenom režimu odvijanja saobraćaja

U skladu sa članom 65. Zakona o putevima („Službeni glasnik RS”, broj 41/2018 i 95/2018), obaveštavaju se građani opštine Odžaci da će u narednom periodu doći do izmene režima odvijanja saobraćaja na sledećim deonicama:

  1. od ulice Ratka Pavlovića u Karavukovu (k.p. broj 1781 k.o. Karavukovo) do ulaza u naseljeno mesto Odžaci (k.p. broj 7667/2 k.o. Odžaci), zbog obezbeđenja zone radova dok traju radovi na rehabilitaciji navedene deonice opštinskog puta L-410, gde će biti postavljena privremena saobraćajna signalizacija i oprema puta i izmena režima saobraćaja (treća faza), a izmena režima odvijanja saobraćaja na navedenoj deonici je planirana za period od 11.11.2019.godine do 10.12.2019. godine.
  2. na delu ulice Prohora Pčinjskog u Karavukovu od ulice Žarka Zrenjanina do ulice Ratka Pavlovića (k.p. broj 1781 k.o. Karavukovo), zbog obezbeđenja zone radova dok traju radovi na rehabilitaciji navedene deonice opštinskog puta L-410, gde će biti postavljena privremena saobraćajna signalizacija i oprema puta i obustava saobraćaja (druga faza), a izmena režima odvijanja saobraćaja na navedenoj deonici je planirana za period od 10.12.2019.godine do 17.12.2019. godine.
  3. na delu ulice Prohora Pčinjskogu Karavukovu od ulice Sime Pogačarevića do ulice Žarka Zrenjanina (k.p. broj 1781 k.o. Karavukovo), zbog obezbeđenja zone radova dok traju radovi na rehabilitaciji navedene deonice opštinskog puta L-410, gde će biti postavljena privremena saobraćajna signalizacija i oprema puta i obustava saobraćaja (druga faza), a izmena režima odvijanja saobraćaja na navedenoj deonici je planirana za period od 18.12.2019.godine do 25.12.2019. godine.

U navedenim vremenskim periodima, saobraćaj će se odvijati prema Saobraćajnom projektu radne saobraćajne signalizacije, izrađenom od strane „PUT-PROING”, agencije za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, a izvođač radova i investitor su obaveznida:

  • privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu puta postavi prema Saobraćajnom projektu pod stručnim nadzorom ovlašćenih nadzornih organa upravljača opštinskih puteva;
  • nakon postavljanja privremene saobraćajne signalizacije i opreme puta, obaveste MUP-PU Sombor, Odeljenje saobraćajne policije o postavljanju privremene signalizacije;
  • radi bezbednijeg odvijanja saobraćaja u periodu odvijanja radova, po potrebi, obezbedi permanentno prisustvo saobraćajne policije;
  • postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu puta svakodnevno nadgledaju i istu održavaju u ispravnom stanju dok traju radovi;
  • preduzimaju sve potrebne mere u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja; i
  • po završenim radovima, a najkasnije u roku od 24 časa, uklone nepotrebne saobraćajne znakove i opremu puta i uspostavi prvobitni režim saobraćaja i o istom obavesti upravljača opštinskih puteva.