fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Obaveštenje za javnost iz Opšte bolnice Sombor o stanju povređenih pacijenata

Opšta bolnica Sombor

Opšta bolnica “Dr Radivoj Simonović” uputila je saopštenje nakon sinoćnog događaja u blizini Odžaka, koje prenosimo u celosti.

“Dana, 17.11.2023. godine, oko 19h, došlo je do sudara putničkog i teretnog voza u mestu Ratkovu, u blizini Odžaka. Svi pacijenti su upućeni na Odeljenje za prijem trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Većina pacijenata je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla SHMP Odžaci, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.

Za oko tri sata pregledano je 52 pacijenta. Od 52 povređena, pet pacijenata je hospitalizovano u našoj ustanovi, od kojih je jedan sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intezivne nege. Četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni su na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara.

Ostali pacijenti su nakon pregleda i dijagnostike vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

Po saznanju o saobraćajnoj nesreći, odmah se odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor: specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povređeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata, a kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujem.

v.d. direktora Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor
dr Dragan Rastović”

Tagovi:
Pročitajte još: