Obeležen dan prosvetnih radnika u Apatinu

Sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra održan program povodom Dana prosvetnih radnika Srbije. Tom prilikom su uručene nagrade zaslužnim pojedincima, a nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela.

Učenica Mirjana Nešić je, na samom početku, otpevala himnu ” Bože pravde “, a zatim je Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin uručila nagrade.

Dobitnici nagrada za ovu godinu su: Ivica Jurišin, proresor geografije iz Tehničke škole sa Domom učenika, Gizela Molnar iz osnovne škole u Svilojevu, Jovanka Stepanović iz osnovne škole ” Ivan Goran Kovačić ” iz Sonte, koja je uradila mnogo dečjih predstava, Olgica Medić iz Predšločske ustanove Pčelica, takođe poznata po dečjim, pozorišnim predstavama i Sofija Ivančević, učiteljica iz osnovne škole ” Žarko Zrenjanin ” sa radnim stažom od 34 godine.

U ime svih nagrađenih zahvalila se Jovanka Stepanović, nastavnica srpskog jezika iz Sonte:

– Čast mi je i zadovoljstvo da se zahvalim u ime svih nas, nagrađenih. Danas je teško biti učitelj, ali nam je i odgovornost mnogo veća. Mi moramo deci obasjati put – rekla je, pored ostalog ona. Zatim je pročitala citat iz predstave koju trenutno sprema, a koji je u značajnoj vezi sa manifestacijom. U citatu se govori i o tome da nije važna stolica ili fotelja nego to sa kim je delimo.

Učenici i profesori gimnazije ” Nikola Tesla” izveli su zatim performans ” Nastavnik, kako to gordo zvuči ” o životu i radu u školi. U okviru perfotmansa, Vojislav Petrović, direktor apatinske gimnazije, obratio se prisutnima besedom.

– U prošlosti su prosvetni radnici bili elita, a danas ih jedva zapošljavaju. Oni postaju samo prodavci znanja – rekao je , pored ostalog on.

Na vrlo originalan način, na kraju ovog programa, profesorka srpskog jezika i književnosti, Vera Jančić čestitala je svima u sali praznik, Dan prosvetnih radnika Srbije.

autor: Dušan Radivojević

Izvor: Radio Dunav