fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Opština Kula je i ove godine obeležila Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom, a na prijemu, koji je organizovan u svečanoj sali skupštine opštine Kula, okupili su se članovi Saveta za pomoć osobama sa invaliditetom, kao i predstavnici svih  organizacija osoba sa invaliditetom sa teritorije opštine Kula.

Tom prilikom predsednik Saveta za pomoć osobama sa invaliditetom opštine Kula, dr Blagoje Marković, je istakao da Kula u kontinuitetu podržava rad nevladinih organizacija, ali da je važno i da kao zajednica pokažemo bolje razumevanje za potrebe ovih osoba, kao i da se podigne nivo svesti o važnosti njihovog integrisanja u sve aspekte života od ekonomskih, političkih do društvenih i kulturnih.

Međunarodni Dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama s invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i učešće u društvu – navodi se u dopisu opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: