Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima – 30. jul, juče je obeležen po četvrti put nakon što je ustanoljen novembra 2013. godine u okviru rezolucije: “Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima”, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Povodom obeležavanja ovog značajnog datuma Crveni krst Odžaci je organizovao podelu lifleta na bazenu u Odžacima, kao i predavanje na temu Borbe protiv trgovine ljudima koje je danas u 12 časova realizovano u Klubu mladih CK Odžaci.

Predavači su bili vršnjački edukatori Milijana Jovanović, Minja Pejčić i Olivera Đurović, a predavanju je prisustvovao i Milan Stanković – šef grupe za suzbijanje kriminaliteta Policijske stanice Odžaci sa saradnicima.

Ciljna grupa su učenici šestih, sedmih i osmih razreda osnovne škole koji su pohađali Letnju školu podmlatka, kao i ekipa podmlatka CK Odžaci koja je učestvovala na pokrajinskom takmičenju u pružanju Prve pomoći.

Volonteri Nebojša Stamenković i Danijela Stevanović otišli su u odmaralište CK Bačka Palanka “Bagremara” gde će kao predavači učestvovati u realizaciji Letnje škole podmlatka. Teme koje će obrađivati su Difuzija Crvenog krsta, Prva pomoć, kao i razne kreativne i zabavne radionice.

Izvor: Radio Odžaci

Tagovi:
Pročitajte još: