fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Obezbeđena kupovina 14 kuća za 14 izbegličkih porodica

Opština Kula u kontinuitetu podržava integraciju izbeglih lica. Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić potpisao je danas (9.12.2016.) Ugovore o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Obezbeđena je kupovina 14 kuća za 14 porodica, a vrednost donacije je 154 hiljade evra. Videkanjić je čestitao budućim korisnicima ove pomoći i poželeo im sve najbolje u vlastitim domovima koje će od danas moći da koriste.

Prema rečima Mileta Tadića, koordinatora regionalnog stambenog programa za opštinu Kula, kuće su spremne za useljenje, a pored kuće obezbeđeno je i 1500 evra po korisniku za nabavku građevinskog materijala ukoliko su potrebni dodatni radovi za sanaciju objekta ili nabavku nameštaja.

Na pruženoj pomoći se zahvalio jedan od korisnika ove pomoći, Milivoje Komazec, koji od 1996. godine živi u Sivcu. On se zahvalio opštini Kula i svima koji su mu pomogli da trajno reši stambeni problem. – Ovaj dan je poseban za moju porodicu – kaže Komazec i dodaje da se našao u veoma teškim životnim okolnostima nakon rata u Hrvatskoj i da od tada pokušava da ima svoj stambeni prostor – navodi se u dopisu.

Tagovi:
Pročitajte još: