Obezbeđena sredstva za izgradnju postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu

Realizacijom projekta „Izgradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu“ problemi sa pijaćom vodom u Bačkom Bregu uskoro će biti rešeni.

Sredstva za projekat obezbeđena su učešćem na „II Konkursu za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2018. godini“  koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ugovor o dodeli sredstava  za izgradnju postrojenja u Bačkom Bregu,  zameniku gradonačelnice Sombora Antoniju Ratkoviću, uručio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Za realizaciju projekta potrebno je  ukupno  24.470.508,00 dinara, od kojih je  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  obezbedio 70 odsto, odnosno  17.129.355,00,  a   grad Sombor 30 odsto, odnosno 7.341.152,40 dinara.

Projekat „Izgradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu“,  shodno odredbama ugovora,  trebalo bi da se da se realizuje do 30. novembra 2018. godine.

Osim grada Sombora, po osnovu učešća na konkursu Pokrajinskog sekretarijata,  sredstva su odobrena i ugovori dodeljeni još 19 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Predstavnicima lokalnih samouprava ugovori su, 04. septembra,  uručeni u Irigu.

Izvor: sombor.rs