Objavljena tri pokrajinska konkursa u oblasti sporta

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu objavio je tri konkursa za finansiranje posebnih programa u oblasti sporta.

Konkurs za finansiranje posebnog programa u skladu sa Akcionim planom Programa razvoja sporta u AP Vojvodini 2016-2018. traje do 31. oktobra, odnosno do utroška sredstava. Namenjen je sportskim organizacijama, savezima za školski sport jedinica lokalne samouprave i nadležnim teritorijalnim sportskim savezima jedinica lokalne samouprave.

Na osnovu konkursa će se finansirati projekti i programi koji za cilj imaju unapređenje sporta dece i mladih uključujući i školski sport, zatim povećanje obuhvata građana bavljenjem sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, razvoj i unapređenje vrhunskog sporta i podizanje kapaciteta sporta na svim nivoima u AP Vojvodini. Za podelu je ukupno predviđeno 16 miliona dinara.

Za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini, proširenje ponude školskih sportskih sekcija i školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja opredeljeno je ukupno 5 miliona dinara. Konkurs će trajati takođe do 31. oktobra.

Mogu se prijaviti vaspitno obrazovne ustanove (predškolske ustanove, osnovne i srednje škole) i visokoškolske ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

Sportskim organizacijama koje organizuju međunarodna sportska takmičenja od interesa za AP Vojvodinu, ili učestvuju na međunarodnim sportskim takmičenjima od značaja za AP Vojvodinu, biće podeljeno ukupno milion i 46 hiljada dinara. Ovaj javni konkurs će biti otvoren do 1. juna, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Izvor: Radio Odžaci