fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Oboren svetski rekord: Irac ušao u Ginisovu knjigu, neprekidno kuvao skoro 120 sati – “Imao sam halucinaciju pretposlednjeg dana”

Irski kuvar Alen Fišer oborio je svetski rekord u neprestanom kuvanju pošto je kuvao 24 sata duže od kuvarice koja je do sada držala rekord. Fišer, koji živi u Japanu, kuvao je bez prestanka 119 sati i 57 minuta u svom restoranu posvećenom Irskoj u gradu Macue, naveli su iz Ginisove knjige rekorda.

Novi rekord koji je postavio Fišer znači da je nigerijska kuvarica Hilda Bači, koja je kuvala 93 sata i 11 minuta, skinuta sa trona, prenosi BBC.

– Prethodni rekord i Hildin uspeh bili su mi inspiracija – kazao je Fišer, prenosi Ginisova knjiga rekorda.

Sada je rekord koji je postavila Bači zamenjen rekordom Alena Fišera, koji je oljuštio 300 kilograma krompira u okviru maratonskog kuvanja.

– Dok me je umor savladavao, sve mi je bilo teže da ostanem budan kada bih seo da ljuštim – rekao je.

Ritam ljuštenja, kako je naveo, gotovo da ga je hipnotisao.

– Imao sam halucinaciju pretposlednjeg dana. Okrenuo sam se da pitam nekoga da mi nešto doda, kao što bih učinio tokom uobičajenih dana, a onda sam shvatio da nema nikoga – rekao je Fišer.

On je potom oborio rekord u neprestanom pečenju sa vremenom od 47 sati i 21 minut, naveli su iz Ginisove knjige rekorda.

Tokom maratonskog kuvanja Fišer je napravio 357 kilograma hleba i 3.360 porcija hrane. Donedavna rekorderka srdačno je čestitala Fišeru na uspehu.

Tagovi:
Pročitajte još: