Obuku za pisanje projekata završilo 13 mladih

Obuka mladih za pripremu  i realizaciju projekata održana je u dva termina, od 2. do 4.  i  od 9. do 11. marta 2018. godine. Edukacija  je održana u okviru projekta „Mlad se promeni, za posao pokreni“, a 13-oro  od 18 učesnika uspešno je završilo obuku.

Jačanju kompetencija za pripremu i realizaciju projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije i drugih međunarodnih fondova, mlade Somborce obučavali su stručnjaci Somborskog edukativnog centra Branislav Trudić i Katarina Farkaš. Edukaciji je prisustvovao i Petar Kecman, mlađi savetnik Fondacije Tempus –  nadležne za sprovođenje Erasmus plus programa u Srbiji.

Obuka je održana u Omladinskom klubu Kancelarije za mlade grada Sombora i jedna je u nizu aktivnosti kojima se nastoji pospešiti zapošljavanje mladih u Somboru.

Projekat  „MLAD SE PROMENI, ZA POSAO POKRENI 3.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“, realizovao je Grad Sombor, a partneri u realizaciji projekta bili su  Somborski  edukativni  centar i Somborski  omladinski Boom. Projekat je finansijski podržalo i  Ministarstvo za sport i omladinu Republike Srbije.

Izvor: sombor.rs