fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Od igle do lokomitive: Neverovatno je šta sve može da očisti nežni šampon za bebe

Bebi kozmetika

Zahvaljujući blagom sastavu, šampon za bebe može da se koristi za čišćenje, ne samo bebine kosice. Kada na uputstvu za čišćenje vidite da treba koristiti “blagi sapun”, to znači da slobodno možete da koristite bebi-šampon. Blagi sapuni se preporučuju za razne namene – od čišćenja delikatnih ručnih radova do prljavih četki za šminku, a šampon za bebe je odlična opcija za sve te zadatke – dajemo vam neke od njih.

1. Četke za šminkanje

Četkice za šminku treba redovno čistiti, idealno jednom nedeljno ili jednom mesečno, kako bi se uklonili ostacikozmetike, kao i mrtva koža i sebum, kao i da bi se eliminisale sve bakterije koje četkice mogu da sadrže. Nežni šampon za bebe dobro funkcioniše kao sredstvo za čišćenje četkica za šminku i jeftina je alternativa sredstvu za čišćenje četkica za šminku.

Da biste koristili šampon za bebe za čišćenje četkica za šminkanje, razblažite nekoliko kapi mlakom vodom i potopite četke u rastvor. Ostavite neko vreme da šampon i voda prodru u njih. Zatim nežno pomeratje po dlanu napred-nazad sve dok pena ne prestane da ima boju. Dobro isperite, iscedite višak vode, preoblikujte četkicu i ostavite da se potpuno osuši na vazduhu pre upotrebe.

2. Odeća

Postoje određene vrste odeće i dodataka, poput osetljivog donjeg veša ili džempera, koje je najbolje prati ručno, dakle ne u mašini. Prilikom ručnog pranja, postoji niz dobrih izbora za sredstva za čišćenje, uključujući tečni deterdžent za pranje veša. Šampon za bebe takođe dobro funkcioniše za ovu svrhu. Prilikom ručnog pranja zapamtite da je precizno doziranje važno kako bi se osiguralo da odeća izađe čista i bez ostataka. Za više informacija pogledajte naš vodič o tome kako da perete odeću ručno, uključujući grudnjake, hulahopke i čarape, te džempere.

3. Unutrašnjost kapa i šešira

Šampon za bebe je odličan izbor za čišćenje kačketa i šešira jer je dizajniran da prodre kroz ulja, mrtvu kožu, znoj i proizvode za ličnu negu koji se nakupljaju na kosi. Zbog tog svojstva šampon za bebe je dobar izbor za čišćenje unutrašnjosti kapa i kačketa kako bi se uklonila prljavština, uključujući bakterije koje izazivaju neprijatan miris koji se ponekad oseća

Razblažite nekoliko kapi šampona za bebe u mlakoj vodi da biste napravili blagi rastvor deterdženta. Umočite belu ili svetlu krpu u rastvor, dobro je iscedite i obrišite unutrašnjost kape blagim, ali čvrstim pritiskom. Isperite krpu i ponavljajte po potrebi sve dok krpa sa penom ne ostane s čistom penom. Potom dobro prebrišite unutrašnjost krpom natopljenom čistom vodom. Ostavite da se osuši na vazduhu pre upotrebe

4. Alati za oblikovanje kose

Alate za oblikovanje kose, od četki do pegle, treba očistiti kako bi se uklonile prljavština i proizvodi za negu. Šampon za bebe, koji je formulisan da nežno uklanja te stvari sa kose, služi kao odlično sredstvo za čišćenje za upotrebu na alatima za oblikovanje kose svih vrsta.

5. Mrlje od boja i farbi za kosu

Nežni šampon za bebe se takođe može koristiti za tretiranje mrlja na vešu , uključujući boje na bazi vode i neke boje za kosu. Utapkajte šampon za bebe na odeću zamrljanu bojom ili bojom pre pranja ili ga koristite za uklanjanje boje sa četkica i drugih alata.

6. Vez i druge rukotvorine

Zaprljanikomadi rukotvorina mogu se ručno prati blagim deterdžentom kao što je šampon za bebe. Međutim, pre izlaganja delikatne rukotvorina vodi, od ključnog je značaja da ga testirate na postojanost boje kako biste izbegli izazivanje nepovratna oštećenja. Ako je komad postojan (tj. boja se rastvara kada je izložena vodi), možete ga potopiti u rastvor mlake vode i nekoliko kapi šampona za bebe na 10 minuta da biste uklonili prljavštinu, mrlje i druge naslage. Nakon namakanja, dobro ga isperite, umotajte u peškir da istisnete višak vode i položite ga da se osuši na vazduhu, ponovo pritiskajući komad peškirom ako je potrebno.

Tagovi:
Pročitajte još: