Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Odraslima uručena svedočanstva o završenoj osnovnoj školi

U OŠ „Petefi brigada“ Kula, odraslim polaznicima uručeno je i 97.svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi. Ova škola već pet godine realizuje Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih (projekat poznat pod nazivom Druga šansa).

I ove godine, polovinom oktobra, počeće nastava za osnovno obrazovanje odraslih. Upis je u toku. Zainteresovani kandidati iz svih naselja opštine Kula mogu da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Sivcu i Kuli, ili u školu „Petefi brigada“ (723-944) u kojoj će dobiti sva obaveštenja. Uslov: najmanje 15 godina starosti.

Odrasli polaznici bez osnovne škole imaju priliku da besplatno i po prilagođenom programu, steknu dve diplome: diplomu završene osnovne škole, ali i diplomu o stručnoj obučenosti za određena zanimanja. Nastavni program se realizuje u 3 ciklusa: prvi ciklus (I-IV razred), drugi ciklus (V-VI razred) i treći ciklus (VII-VIII razred).

Nastava počinje polovinom oktobra i završava se početkom aprila naredne godine, uz mesec dana zimskog raspusta. Putni troškovi i organizovan prevoz su obezbeđeni, a nastava – prilagođena meri i iskustvu odraslog čoveka, traje oko dva sata u večernjim satima.

Polaznici mlađi od 17 godina po završetku osnovne škole imaju šansu da nastave srednje škole redovno, a stariji vanredno i besplatno.

Tagovi:
Pročitajte još: