fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Odredite rok trajanja grupnim četovima pomoću nove WhatsApp funkcije

Whatsapp

Da li je i vama inboks prepun grupa u kojima već dugo niko nije pisao? WhatsApp sprema rešenje.
Ukoliko ste ikada napravili ili se pridružili WhatsApp grupnom četu čija jedina namena je bila organizacija nekog događaja, ne sumnjamo da vam i dalje skuplja prašinu u inboksu, ali da će vam baš zbog toga nova WhatsApp funkcija sigurno biti od koristi. Naime, WhatsApp testira “Expiring Groups”, funkciju koja će vam omogućiti da grupama u kojima se nalazite odredite rok trajanja, nakon kojeg će biti obrisane.

Prema informacijama do kojih je došao sajt WABetaInfo, odnosno prema podeljenom snimku ekrana, Expiring Groups opcija će se naći unutar podešavanja grupe, nudeći postavljanje roka trajanja od jednog dana, nedelje ili trajanja po izboru. Takođe je na raspolaganju mogućnost opoziva podešenog roka ukoliko želite da sačuvate razmenjene poruke.

Svako postavljanje roka trajanja će se isključivo odnositi na vas, a ne na druge članove, te će nakon isteka roka grupa nastaviti da postoji – samo bez vas u njoj.

Međutim, deluje da WhatsApp neće nakon zadatog roka obrisati grupu bez vašeg znanja. WABetaInfo kaže da će korisnici biti obavešteni o brisanju kada budu otvorili aplikaciju, odnosno da će to morati i da potvrde.

Tagovi:
Pročitajte još: