Održan Otvoren dan u MZ Svetozar Miletić

U subotu 2. februara Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa timom svojih saradnika u prostorijama MZ Svetozar Miletić primila je građane koji su želeli lično da razgovaraju sa Gradonačelnicom i iznesu joj svoje probleme, zahteve, predloge kao i nedoumice koje se odnose na svakodnevni život u Svetozar Miletiću.

Da je Gradonačelnica donela pravu odluku da na ovaj način otvori svoja vrata za građane, potvrdilo se i ovde u Svetozar Miletiću. Interesovanje kao i u svim ostalim mesnim zajednicama je bilo veliko. Dvadeset građana se prijavilo za razgovor a teme su i ovde bile različite. Veliki broj pitanja se odnosio na komunalnu oblast, uređenje sela, održavanje puteva. Gradonačelnica i njen tim dali su odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za finansiranje fudbalskog kluba, koga su posle 18 godina sami meštani svojim sredstvima ponovo pokrenuli, otvaranje vrtića za decu od 3 do 5 godina, izgradnju crkve za koju su već postavljeni i osveštani temelji. Dosta pitanja bilo je i o daljem funkcionisanju dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Svetozar Miletića i završetku buster stanice kojom će se rešiti problem vodosnabdevanja.

Interesantno je napomenuti da su meštani na sastanak sa Gradonačelnicom ovaj put dolazili sa spiskom pitanja kako svojih tako i od sugrađana koji su ih delegirali u njihovo ime, a bilo je naravno i molbi za rešavanje ličnih problema pojedinih meštana.

Na samom kraju posete Miletiću Gradonačelnica je sa timom svojih saradnika obišla i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz ovog mesta i na licu mesta se upoznala sa opremom i uslovima u kojima ovo društvo funkcioniše.

Sastanku su osim Gradonačelnice prisustvovali i Helena Roksandić Musulin, načelnica gradske uprave grada Sombora, Miroslav Kovačić, gradski većnik zadužen za komunalnu oblast, Goran Nonković direktor JKP „Prostor“ Sombor i Jasmina Bobić direktorica JKP „Vodokanal“ Sombor.

Kako bi izašli u susret potrebama građana Sombora, Gradonačelnica će nastaviti da obilazi Mesne zajednice grada Sombora i prima građane. Sledeći Otvoren dan održaće se u subotu 2. marta.