Održan saobraćajno – edukativni čas za đake prvake

Lokalna samouprava je i ove godine, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, nastavila sa organizovanjem tradicionalnog programa u čast đaka prvaka, njih 270, koliko je upisano u 10 osnovnih škola na teritoriji opštine Odžaci.
U višenamenskoj Sali za decu danas je održana interaktivna predstava “Pažljivkova pravila u saobraćaju”.
Najmlađim učenicima prvo se obratila se predsednica Opštine Latinka Vasiljković, koja je istakla da je cilj današnje predstave ukazivanje kako treba da se ponašaju sad kad su i oni učesnici u saobraćaju, bilo kao pešaci, putnici ili biciklisti.
Tokom predstave „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ prvaci iz naše opštine naučili su kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju i na šta posebno da obrate pažnju na putu od kuće do škole.
Jedan od najvažnijih zadataka Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci je da omogući najmlađima da u ranom osnovnoškolskom uzrastu steknu dovoljan nivo znanja i pozitivnih stavova kako bi deca bila bezbednija u saobraćaju, u čemu im veliku podršku daje Agencija za bezbednost saobraćaja. Usmeravanje dece na bezbedno ponašanje u saobraćaju je veoma značajan korak ka poboljšanju stanja bezbednosti u saobraćaju u Republici Srbiji.
Nakon predstave, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalnog Saveta podelili su deci svetleće narukvice “Pažljivko”.