fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održan sastanak sa ključnim akterima u procesu formiranja LAG-a

Predstavnica Mikro projekt d.o.o. iz Novog Sada Vesna Avramović je na informativnom sastanku, koji je održan u prepunoj Svečanoj sali Skupštine opštine Kula, istakla važnost izrade Lokalne strategije ruralnog razvoja i osnivanja LAG-a, kako bi se iskoristila sredstva pomoći iz fondova EU.

Predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora upoznali su se sa procesom formiranja Lokalne akcione grupe (LAG), koja će se baviti ruralnim razvojem (poljoprivreda, turizam i infrastruktura), kao i sa mogućnošću učestvovanja u programu IPARD i LEADER.

Dogovoreno je da se do kraja januara naredne godine počne sa edukativnim aktivnostima namenjenim poljoprivrednicima, kao i sa pripremama za osnivačku skupštinu Udruženja Lokalna akciona grupa opštine Kula.

LAG čine predstavnici privatnog, civilnog i javnog sektora, a na nivou donošenja odluka, ekonomski i socijalni partneri, kao i drugi predstavnici civilnog društva (poljoprivrednici, žene sa sela, mladi i njihova udruženja), moraju činiti više od 50% partnerstva.

Članstvo u Lokalnoj akcionoj grupi opštine Kula je otvoreno za svako pravno i fizičko lice registrovano ili sa prebivalištem na području koje obuhvata Lokalna akciona grupa (sva naselja u opštini Kula), iz privatnog, javnog i civilnog sektora.

Sastanak je organizovala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: