Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Održan tradicionalni prolećni koncert Doma kulture Sivac

Folklor

Održan je tradicionalni prolećni koncert folklornog ansambla Doma kulture Sivac pod nazivom ,,Sećaš li se onog dana“. Na koncertu su nastupili svi članovi folklornog ansambla, od najmlađe do najstarije grupe, a publici su se predstavili najrazličitijim igrama. Osim folklornih grupa, nastupili su i solisti, učenici izdvojenog odeljenja Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Sivcu – Lejla Grekša na klaviru i Matija Šupica na klarinetu.

Koncert je otvorila Zlata Purić, rukovodilac folklornog ansambla, koja je istakla da je ovaj koncert namenski opredeljen za opremanje nove koreografije, a to su pesme i igre sa Golije. Ona se zahvalila publici koja im je najveća podrška i izrazila nadu da će i budući naraštaji biti deo Doma kulture u Sivcu i da će vreme provoditi družeći se i učeći o svojoj tradiciji i svojoj zemlji:

,,Vi ste naša najveća podrška i najveći invesistori našeg rada. Želim da vas pozdravim ispred radnika i amatera Doma kulture i da vam poželim prijatno veče. Naš prolećni koncert nazvali smo ,,Sećaš li se onog dana“. Ovaj koncert, kao i mnogi drugi, uvek je namenski opredeljen za neke nama jako važne stvari. Ovoga puta, to je opremanje jedne naše nove koreografije, a to su pesme i igre sa Golije koje ćete večeras premijerno videti u pozajmljenoj nošnji, a nadam se da će to jednog dana biti i naše. Želim vam da uživate i da vaša deca i unuci i dalje dolaze i da korisno koriste svoje slobodno vreme, družeći se i učeći o svojoj tradiciji i svojoj zemlji“.

Tagovi:
Pročitajte još: