Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Održana 24. Opštinska smotra neakademskih likovnih stvaralaca opštine Kula

smotra

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli održana je selekcija radova i svečano otvaranje 24. po redu Opštinske smotre neakademskih likovnih stvaralaca opštine Kula. Na smotri je učestvovalo 17 autora, sa po dva rada, a radove je selektovala istoričarka umetnosti, Mila Krstić Krasuljak iz Sombora. Ona je istakla da su ovo ljudi koji rade iz ljubavi, što treba posebno ceniti, pošto potreba za stvaranjem i kreativnošću čoveka povezuje sa suštinom života:

„Kao i svake godine, izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam pozvana kao selektorka likovnog stvaralaštva kulskih amatera. Ove umetnike već poznajem, dopada mi se njihov rad i uvek sam oduševljena kad vidim da iz godine u godinu napreduju, a kulska opština može da se pohvali izuzetno kvalitetnim slikarima“.

Opštinska smotra samo je prvi korak u nizu. Nakon pregledanih smotri u Somboru, Apatinu i Odžacima, selektorka će odabrati najbolje radove koji će biti prikazani na Zonskoj smotri u Kuli.

Od 17 autora koji su učestvovali na Opštinskoj smotri, 13 autora prošlo je dalje, a to su: Josip Kler, Zlatko Žekić, Slavica Pešikan, Miladin Šljukić, Milanka Raonić, Neda Rajačić, Zorica Rac, Tomislav Božović, Erika Toldi, Željko Vorinski, Gordana Bodnar, Nikola Kapičić i Snežana Davidović.

Tagovi:
Pročitajte još: