Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Održana 33. sednica Gradskog veća grada Sombora

Na 33. sednici, održanoj 22. novembra, Gradsko veće je utvrdilo Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu javnog sektora Grada Sombora za 2015. godinu.

U odnosu na prvobitnu odluku broj zaposlenih u sistemu javnog sektora Grada se ne menja, odnosno iznosi 1.133 zaposlena. Predložene izmene  i dopune Odluke odnose se na broj zaposlenih u okviru broja zaposlenih u organima grada, mesnim zajednicama i javnim ustanovama koji bi prema predlogu odluke trebalo da iznosi 605, a u javnim preduzećima 528 zaposlenih.

Razlozi izmena su pokrenuti postupci likvidacije JP „Direkcija za izgradnju grada Sombora“ i JP „Urbanizam“ i potrebe da Gradska uprava preuzme deo poslova iz njihove nadležnosti formiranjem nove organizacione jedinice, za koje je potrebno preuzeti i radnike u skladu sa važećim propisima. Osim toga, predložene su i izmene broja zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“, gde bi se broj radnika povećao za 11, a stekli su se uslovi da  Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ čijih je pet zaposlenih bilo u sistemu javnog sektora Grada, to više ne bude.

Gradsko veće je utvrdilo predloge odluka o razrešenju vršilaca dužnosti direktkora u JP „Direkcija za izgradnju grada Sombora“ i JP „Urbanizam“, Branka Rilkea i Borisa Đurkovića, te predložilo da se za likvidacionog upravnika u ovim preduzećima imenuje Milorad Veljović.

Veće je odlučilo o imovinsko – pravnim predmetima, finansijskim pitanjima i drugim pitanjima iz delokruga svoga rada – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

 

Tagovi:
Pročitajte još: