fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održana 34. sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Sombora je na 34. sednici, održanoj 28. novembra 2016. godine, prihvatilo informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Skupština grada Sombora za period 1. januar – 30. septembar 2016. godine, i to: JP „Direkcija za izgradnju Grada Sombora“, JP „Urbanizam“, JKP „Čistoća“, JKP „Energana“,  JKP „Vodokanal“, JKP „Parking servis Sombor“,  JKP „Zelenilo“ i  JKP „Prostor.“

U zaključku Gradskog veća je navedeno da se konstatuje značajna neusklađenost planiranih i realizovanih aktivnosti JP „Urbanizam“ u navedenom periodu, posebno u delu ostvarivanja prihoda, ukupnih rashoda i dobiti, prema kojem je ovo preduzeće ostvarilo gubitak u iznosu od 841.000 dinara.

Veće je  naložilo svim javnim i javnim komunalnim preduzećima čiji  troškovi poslovanja premašuju planirane iznose u navedenom periodu, da preduzmu neophodne mere da troškove poslovanja u poslednjem kvartalu 2016. godine, dovedu u sklad sa iznosima koji su utvrđeni Programom poslovanja na koje je Skupština Grada Sombora dala saglasnost. Odeljenju za privredu naloženo je da informaciju dostavi Ministarstvu privrede.

Gradsko veće je odredilo izvestioce za 8. sednicu Skupštine grada Sombora,  odlučilo o finansijskim i drugim  pitanjima iz delokruga svog rada – navodi se u objavljenom dopisu  Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: