fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održana Kanu regata na relaciji Mali Stapar-Kula

Kanu regata

U Kuli je, proteklog vikenda, održana prva Kanu regata, koja se održala na Velikom bačkom kanalu, na relaciji od Malog Stapara do Kule, u potezu od 20 kilometara. Na Regati je ove godine učestvovalo preko 60 veslača, što je, kako ističu organizatori iz Omladinskog udruženja „Vidre“, i više nego sjajno za prvu godinu.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, pozdravio je okupljene kajakaše i zahvalio se svim udruženjima koja rade na afirmaciji Malog Stapara i Velikog bačkog kanala, na čelu sa „Vodama Vojvodine“.

„Ovo je prva Kanu regata, mislim da je i prva regata uopšte na ovom potezu od Malog Stapara do Kule. Već na ovoj prvoj Regati, prvom događaju, pokazali su super organizaciju i već smo napravili planove za sledeću godinu, a zapravo je sve usmereno na afirmaciji Malog Stapara i Velikog bačkog kanala. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Kampu „Vidre“ i Udruženju „Štrand“, koji takođe rade projekte sa opštinom, a naravno i „ Vodama Vojvodine“ koje su, zajedno sa lokalnom samoupravom, izdvojile ogromna sredstva na projektima vezanim za vodu tog kanala kroz našu opštinu“, rekao je Miljanić.

Mladen Šarac, jedan od organizatora Regate i jedan od osnivača Omladinskog udruženja „Vidre“, naglasio je da su na Regati bili prisutni kajakaši iz 13 gradova, te je izrazio sigurnost da će manifestacija zaživeti i u narednim godinama okupljati sve više ljudi. On se zahvalio opštini Kula, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ekipi „Izazovi avanturu“ i TS „Storku“ na podršci.

Tagovi:
Pročitajte još: