fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održana sednica Opštinskog veća

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik Opštine Kula Perica Videkanjić, utvrđen je nacrt Odluke o visini stope poreza na imovinu u opštini Kula. Javna rasprava o Nacrtu Odluke sprovešće se počev od 16. novembra i trajaće zaključno sa 23. novembrom 2016. godine. Tekst Nacrta Odluke se nalazi na zvaničnoj internet prezentaciji opštine. Primedbe, mišljenja i predlozi na Nacrt Odluke mogu se u pisanom obliku dostaviti na sledeću adresu: Služba Skupštine opštine i Opštinskog veća, Kula, Lenjinova 11.

Opštinsko veće je donelo Zaključak o davanju saglasnosti na rebalans Finansijskog plana mesnih zajednica „Gornji grad“ Kula, „Donji grad“ Kula i Kruščić, kao i Zaključak o pristupanju realizaciji projekta – Rekonstrukcija fekalnih stanica u Kuli, kao i Zaključak o pristupanju realizaciji projekta – Rekonstrukcija postrojenja za dezinfekciju vode u Kuli, Crvenki, Liparu, Sivcu, Liparu, Ruskom Krsturu i Kruščiću. Takođe, Opštinsko veće je odobrilo sopstveno učešće za realizaciju ovih projekata.

Opština Kula  pristupa realizaciji navedenih projekata u skladu sa uslovima Javnog konkursa za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije za 2016. godinu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – navodi se u objavljenom dopisu na zvaničnom sajtu opštine Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: