Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Održana Skupština Udruženja vinogradara i voćara

U Crvenki je u subotu održana redovna Godišnja skupština Udruženja vinogradara i voćara „Stari podrumi“.

Nakon pozdravne reči predsednika Skupštine Boja Antovića u radnom delu ovoga skupa razmatran je Izveštaj o radu u prošloj godini, kojeg je podneo predsednik Udruženja Mirko Marić. On je istakao da se Udruženje ne osipa, kao što je to slučaj sa mnogima, već se broj vinogradara i voćara uvećava i sada Udruženje broji više od 40 članova. Ono što još posebno treba istaći je podatak da je za sedam godina postojanja Udruženje povećalo i površine pod vinovom lozom i sa 4,6 hektara koliko je bilo prilikom osnivanja ta površina je sada 7,6 hektara.

Svečani deo Skupštine Udruženja vinogradara i voćara „Stari podrumi“ u Crvenki otvorio je banatski Betoven Dragan Munćan iz Iđoša, koji je svirao na rakijskim burićima.

Predstavnici Kompanije „BASF“ su govorili o borbi protiv korova u voćnjacima i vinogradima, kao i o hemijskoj zaštiti vinove loze i voćaka.

Nikola Grubor, vlasnik crvenačke firme Mašinoinžinjering, koja se bavi proizvodnjom procesne opreme u hemijskoj i prehrambenoj industriji je govorio o paleti proizvoda koje ova firma proizvodi, a koji se koriste i proizvodnji vina i rakije.

Godišnjoj skupštini crvenačkih vinogradara prisustvovali su profesor doktor Rade Sekulić, predstavnici Udruženja vinogradara „Vesela braća“ iz Orlovata, „Šasla“ iz Iđoša, „Visovi“ iz Kljajićeva, „Kadarka“ iz Bajše, „Rizling“ iz Stare Moravice, zatim predstavnici udruženja iz Feketića i Sivca, kao i vinogradari iz Srbobrana, Riđice, Apatina i Bačkog Monoštora, predstavnici Vinarije „Milisavljević“ iz Lipara i Udruženja paprikara iz Ruskog Krstura.

Godišnja skupština je okončana degustacijom vina i rakija sa Telečke visoravni.

Izvor: www.q-media.rs

Tagovi:
Pročitajte još: