Održano četvrto po redu plivanje za Časni krst u Odžacima – učestvovalo 85 plivača

Bogojavljensko plivanje za Časni krst održano je i ove godine, četvrti put po redu u organizaciji udruženja ″Plavi delfin″, na gradskom bazenu u Odžacima. Ovim putem, plivači i organizatori pružili su podršku očuvanju pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori.

Pored velikog broja posetilaca koji su došli da podrže plivače i manifestaciju, događaju su prisustvovali i predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, sa saradnicima.

Za Časni krst plivalo je 85 učesnika, a učešće su uzele i dve devojke. Pored učesnika iz opštine Odžaci, za krst su plivali i gosti iz brojnih mesta širom Vojvodine, a bilo je učesnika i iz Beograda. Prva je do cilja doplivala Tamara Vujić iz Bačkog Brestovca.

″Ovo je već druga godina kako plivam za Časni krst, veliko mi je zadovoljstvo i prelep je osećaj″, izjavila je pobednica.

Svoje utiske, sa nama je podelila i Branka Janjušević, učesnica iz Sivca.

“Ovo se ne može opisati, dok ne odete i uskočite u hladnu vodu, ali i kada izađemo svi kao pobednici, prelep je osećaj”, kaže Janjušević.

Marko Ignjatović, organizator ovogodišnje manifestacije, zahvalio se lokalnoj samoupravi na pomoći, kao i svim prijateljima i sponzorima koji su pomogli da ovu manifestaciju uveličaju na najbolji mogući način.

″85 učesnika je ove godine bilo i nadam se da ćemo narednih godina povećati broj učesnika,″ istakao je Ignjatović.

Pre odlaska na bazen, učesnici Bogojavljenskog plivanja, prisustvovali su liturgiji u Hramu spaljivanja moštiju Svetog Save u Odžacima.