Odžačani počeli sa kontrolnim susretima

Tekstilac- Bačka 1901 1:1 (0:1)

Odžaci – Gradski stadion 

Sudija: Nemanja Kuzmanović (Kula)

Strelci: Prelić 90. min. iz penala za Tekstilac, a Krmar u 11. minutu za Bačku

Tekstilac: Brać, Stevanović, Simović, Jablan, Liščević, Stanković, Jovanović, Božičić, Potkozarac, Pavlović, Galić

Igrali su još: Ignjatović, Pivarov, Prelić, Dakić, Mijatović, Vukadinović, Đokić

Bačka 1901: Ćuruvija, Žiža, Lončar, Bjedov, Anđić, Kostić, Marić, Provči, Krmar, Jovanović, Mezei 

Igrali su još: Đurović, Ćulibrk, Grčić, Šafranj, Malenčić, Tomić, Simić

U prvoj utakmici ove godine snage su odmerili nekadašnji dugogodišnji rivali. Igra se, u većem delu utakmice, odvijala između dva kaznena prostora, ali su Subotičani ozbiljnije napadali i ugrožavali gol domaćih. Posle jednog faula na dvadesetak metara od gola, Krmar je iz slobodnog udarca uputio loptu na gol, ona je nekog iz živog zida zakačila i promenila smer, pa se našla u mreži – 0:1. Desetak minuta kasnije, ponovo je Krmar bio u prilici, ali je Brać dobro intervenisao i sprečio pogodak. U 36. Minuti, u odličnoj prilici, našao se Jovanović, ali je vratar Odžačana još jednom izašao kao pobednik. Tri minuta kasnije, usledila je kontra domaćih, na tridesetak metara od gola Bačke, našao se Pavlović,  koji je pokušao da lobuje istrčalog golmana gostiju, ali je bio neprecizan.

U drugom delu viđena je donekle ista slika, uz nešto ofanzivniju igru igrača Tekstilca koji su pokušali da izjednače, ali nikako nisu uspevali da nadmudre odbranu Subotičana. Gosti su u 80. minutu imali priliku da dupliraju prednost, ali je Malenčić umesto u mrežu, pucao pored gola. I kada se svakog trenutka očekivao kraj meča, Šafranj je neoprezno oborio Anđelkovića, a sudija odmah pokazao na penal. Usledila je reakcija klupe Subotičana, koji su smatrali da se faul dogodio van kaznenog prostora, ali je sudija ostao dosledan, a Prelić sigurnim udarcem uspeo da izjednači.

-U potpunosti sam zadovoljan onim što smo prikazali. Ovo je naša prva provera i uočene su neke greške, ali to je normalno, jer smo se tek okupili i počeli sa radom. Priliku su dobili svi igrači i drago mi je što smo se sastali sa jednim izuzetno kvalitetnim rivalom, koji se znatno pojačao, pa je provera u celosti uspela. Nastavljamo sa pripremama i verujem da ćemo mnogo toga ispraviti do naredne utakmice, rekao je šef stručnog štaba odžačkog Tekstilca, Slobodan Bačić.