Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Opština Apatin potpisala Ugovor o dodeli sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije u privatnim domaćinstvima

Potpisivanje

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv ka lokalnim samoupravama za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, čiji je rok za prijavu bio 21.02.2022. Apatinu su, na osnovu prijave na ovaj Konkurs, odobrena sredstva u visini od 5 miliona dinara, te će uz sopstveno učešće u istom iznosu, budžet za realizaciju ove investicije biti 10 miliona dinara.

Danas je, u ime opštine Apatin, zamenik predsednice opštine, Radovan Đukić potpisao Ugovor, nakon čega se i zvanično može krenuti u dalju realizaciju ovog projekta. U narednom periodu će se raspisati najpre konkurs za izvođače radova, pa će nakon sprovođenja tog javnog poziva, konkurs biti raspisan ka zainteresovanim građanima opštine Apatin.

Podsećanja radi, opština Apatin je izdvojila 5 miliona dinara u 2021. godini za projekat zamene stolarije ka svojim građanima, zahvaljujući čemu je 72 domaćinstva iz ove opštine dobilo nove prozore i vrata.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: