fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Opština Odžaci dodelila nagrade najboljim studentima

Odžaci - nagrade đacima

Opština Odžaci dodelila je novčane nagrade kao podsticaj u studiranju najboljim studentima osnovnih i master studija, sa teritorije lokalne samouprave na visokoškolskim ustanovama, čiji je osnivač Republika Srbija. Takođe, dodeljena je i nagrada po osnovu Javnog poziva za podsticaj studentima romske nacionalnosti.

Ukupno, za ove namene, opština Odžaci izdvojila je oko 3,2 miliona dinara, kako bi nagradila 58 najboljih studenata u opštini.

Studenti, njih 19, koji su tokom dosadašnjeg studiranja ostvarili prosečnu ocenu od 8,5 do 8,99, nagrađeni su sa po 50 hiljada dinara, oni koji su ostvarili prosečnu ocenu između 9 i 9,49, njih ukupno 24, nagrađeni su sa po 55 hiljada dinara, 10 studenata, koji su u toku studiranja ostvarili prosečnu ocenu između 9,5 i 9,99 dobili su po 60 hiljada dinara, dok je četvoro studenata sa prosečnom ocenom 10 nagrađeno iznosom od po od 65 hiljada dinara.

Nagrade je najboljim studentima dodelio predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić, koji je ovom prilikom čestitao svima na nagradama, koje su zaslužili svojim vrednim radom i učenjem i izrazio zadovoljstvo što su studenti prepoznali ovu meru, koju ova lokalna samouprava sprovodi već nekoliko godina. U prilog tome govori podatak da se ove godine na Konkurs prijavilo 20 studenata više nego prethodne godine, a da je iz budžeta opštine izdvojeno milion dinara više, kako bi bili nagrađeni najbolji studenti.

Tagovi:
Pročitajte još: