Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Orban: Saradnja među Mađarima odgovor na izazove sveta koji se raspada

Orban

Odgovor na izazove sveta koji se raspada leži u jačanju saradnje među Mađarima, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban na sastanku Stalne konferencije Mađarske u Budimpešti.

„Naš odgovor na to raspadanje je jedinstvo“, rekao je Orban, preneo je MTI.U narednim godinama, suština mađarske strategije za mađarske zajednice van granica trebalo bi da bude jačanje saradnje među Mađarima „dok se svet oko nas dezintegriše i raspada“ rekao je on i dodao da je i Evropska unija u procesu „raspada“ i da „ne uspeva da sprovede sopstvene odluke“.

Orban je rekao da je Mađarska ove godine bila u mogućnosti da održava programe i institucije stvorene za podršku Mađarima van zemlje, ali da nije imala kapacitet da ih proširi.

On je naveo da se očekuje da će zemlja početi da beleži rast 2024. godine i da ce resursi za ekspanziju ponovo biti pri ruci.

Najnovije povecanje minimalne zarade pokazuje da se „mađarska ekonomija vraca u život, a mi smo uspeli da je izvučemo iz recesije“, rekao je Orban.

To bi, dodao je mađarski premijer, dalo priliku da se ožive i razvojne šeme za Mađare van granica zemlje.

Što se tiče migracija, Orban je rekao da je isključivo na Mađarima da odluče ko može, a ko ne može da boravi u Mađarskoj i pod kojim uslovima.

Tagovi:
Pročitajte još: