fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Osmoro uhapšenih širom Srbije zbog nelegalne trgovine: Osumnjičeni da su falsifikovanu robu prodavali preko interneta

Falsifikovana roba

Osam osoba uhapšeno je danas u više gradova Srbij, u akciji suzbijanja i otkrivanja krivičnih dela u vezi sa nelegalnom proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata, veterinarskim preparatima, raznom fizičkom robom, falsifikovanom robom proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovanim i polovnim auto-delovima.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova policijskih uprava u Šapcu, Požarevcu, Nišu, Kikindi, Somboru, Leskovcu, Valjevu, Novom Pazaru i Pančevu, u koordinaciji Službe za suzbijanje kriminala UKP i u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljeno skladištenje robe uhapšeni su H. Č. (26) iz Oroma, M. J. (58) iz Niša, N. I. (24) iz Doljevca, N. Ž. (28) iz Malog Crnića, B. M. (38) iz Šapca, N. M. (28) iz Aleksinca, N. P. (51) iz Leskovca i M. S. (29) iz Merošine.

Protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za navedena krivična dela.

Oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i druge robe i usluga, u svrhu prodaje u dužem vremenskom periodu, nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su nudili na prodaju putem društvenih mreža.

Kako se sumnja, ovu robu su prodavali fizičkim licima kao krajnjim potrošačima, posredstvom kurirske pošte i na ovaj način su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114.218.493 dinara, dok je kod njih pronađena i oduzeta nelegalna roba u vrednosti od 11.404.306 dinara.

Osumnjičenima H. Č, M. J, N. I. i N. Ž. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su B. M, N. M, N. P. i M. S. uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima.

Tagovi:
Pročitajte još: