Ostavite se duvana na prirodan način

Duvan možete ostaviti samo uz dobru volju i karakter. Uz malu pomoć lekovitih biljaka možete brže i lakše se rešiti ove gadne navike. To se odnosi na lekovite biljke: kantarion, lobelija, žen-šem, gujina trava i druge biljke. Ove biljke će pomoći vašem organizmu da se lakše izbori sa krizom odvikavanja.

Takođe je bitno da smanjite stres, koliko je to moguće u ovom vremenu, al i to da očistite vaš organizam od štetnih materija i tako poboljšate vaše raspoloženje.

download (1)

Azijski ženšen i američki ženšen pomažu pušačima da smanje stres. Ženšen je poznati adaptogen i već dugo se upotrebljava kao tonik koji pomaže u podizanju fizičkih i mentalnih sposobnosti.
Osim ženšena u prahu, možete da koristite i koren ženšena (1-2 grama dnevno). Korišćenjem korena ne samo da ćete uneti standardizovane doze ženšena, već ćete obezbediti i alternativu za cigaretu: grickajte komadić korena ženšena umesto da pušite kada se unervozite, na primer u saobraćajnoj gužvi.

Oslobodite organizam štetnih materija
Trebate vaš organizam osloboditi štetnih materija i to baš kada prestanete sa pušenjem duvana, toksini se luče iz tkiva (npr. masti) gde su bili uskladišteni i potrebno ih je izbaciti iz organizma. Organ koji mora da preradi sve te toksine je jetra.

Piše: Vanja