Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Otkrijte da li je vaše dete budući milioner: Istraživači pronašli osobine koje ih odaju i primećuju se od “malih nogu”

Dećak i pare

Svi milioneri imaju pet zajedničkih osobine, a ukoliko neke od njih primetite kod svog deteta, možda mu se sprema veliki uspeh.

Karakter osobe je jedinstven i važan, a na roditeljima je da isprate karakter svog deteta, iako to nekad nije jednostavno. Međutim, istraživanje do kog su stručnjaci nedavno došli, pokazuje da karakterne osobine mogu da ukažu na bogate ljude.

Pored toga, otkrili su da su neke osobine karakteristične samo onim milionerima koji su sami zaradili bogatstvo, a nisu dobili ‘lak novac’ u obliku nasledstva. Proverite da li je i vaše dete budući milioner.

U ovom istraživanju učestvovalo je 23.721 osoba, od čega je 256 milionera sa ogromnim kapitalom, a naučnici su došli do zaključka da svi imaju pet zajedničkih osobina.

Pet kvaliteta uspešnih ljudi:

Ne plaše se rizika.
Spremni su na novo iskustvo.
Emocionalno su stabilni.
Imaju savestan odnos prema poslu.
Otvoreni su i društveni, imaju mnogo prijatelja.
Prema ovom istraživanju, može se pretpostaviti da uspeh u životu postižu radoznala, disciplinovana i hrabra deca koja lako nalaze zajednički jezik sa drugima.

Ako si pametan, što nisi bogat?

Inteligencija i uspeh nisu potpuno povezani, kažu stručnjaci. Oni koji postižu uspeh su oni koji imaju istrajnost, savesnost, marljivost i samodisciplinu. Upravo to su kvaliteti, a ne visoki koeficijent inteligencije, kod ljudi koji su uspeli da ostvare velike prihode.

Autor istraživanja smatra da se osobine koje će pomoći detetu da postane milioner, osobine koje se neguju u detinjstvu. Dobra vest je da ih je da ih je mnogo lakše razviti, za razliku od koeficijenta inteligencije koji ipak zavisi od urođenih sposobnosti.

Uspeh dolazi onima koji su voljni da pomognu

Istraživanje koje je trajalo čak 20 godina, u kojoj su naučnici posmatrali čak 700 dece od predškolskog uzrasta do 25 godina, i došli do nedvosmislenog zaključka da je društvenost jedna od glavnih komponenti uspeha.

Zaključci su doneti zahvaljujući nastavnicima i vaspitačima koji su decu ocenjivali na osam stavki tokom istraživanja, uključujući sposobnost deteta da deli i pomaže drugima, bude korisno drugima i izbegne konflikte.

Autori istraživanja zaključili su da se ove veštine mogu razvijati tokom detinjstva kako bi dete bilo uspešnije kasnije u životu.

Tagovi:
Pročitajte još: