Otkup stanova za potrebe rešavanja stambenih potreba izbeglica

U okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, raspisan je javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije u opštinama Odžaci, Paraćin i Šid, kao i gradovima Bor, Šabac i Sombor. Rok za prijavu je do 18. oktobra.

Predmet javnog poziva je pribavljanje 70 stanova za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica.

Na teritoriji opštine Odžaci predviđen je otkup 4 stana, opštine Paraćin 9, opštine Šid 5, grada Bor 17, grada Šabac 10 i grada Sombor 25 stanova.

Kupoprodajna vrednost stana ne može biti iznad tržišne vrednosti po kvadratnom metru, a u svakom slučaju ne može biti iznad 810 evra bez PDV-a po metru kvadratnom nepokretnosti, navedeno je u javnom pozivu koji se može preuzeti ovde.

Pravo da ponude stanove imaju sva fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude.

Izvor: Radio Odžaci