Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Otvaranje izložbe „Svevremeni Njegoš“ u ponedeljak u Kuli

Njegoš

U ponedeljak, 13. novembra, sa početkom od 11 časova, u holu Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli, biće otvorena izložba „Svevremeni Njegoš“.

Ova izložba prezentovana je protekle nedelje u prostorijama Kulturno – umetničkog društva „Durmitor“ na otvaranju manifestacije „Njegoševi dani“.

Kako je zasnovana na vršnjačkoj edukaciji, umesto kustosa kroz izložbu svoje vršnjake i ostale zainteresovane posetioce sprovode učenici – vodiči koji pojašnjavaju poruke panoa.

Izložbu će, u Ekonomsko–trgovinskoj školi, posetioci moći da pogledaju do 30. novembra.

Više o izložbi:

„Svevremeni Njegoš“ je izložba namenjena svima, kao podsećanje na lik i delo Petra II Petrovića Njegoša, a prevashodno učenicima osnovnih i srednjih škola. Izložba je nastala u saradnji Kulturno – umetničkog društva „Durmitor“ kao pokrovitelja i učenika i nastavnika Ekonomsko-trgovinske škole koji su napravili izbore tekstova, stihova Njegoševih dela, slika i citata najuglednijih pisaca i književnih kritičara o Njegošu. Ona je skroman doprinos vraćanju lika i dela vladike, vladara i pesnika Njegoša u škole i institucije kulture. Osmišljena je povodom manifestacije „Njegoševi dani“ (2023), a nakon toga da bude i putujuća izložba.

Posete su moguće radnim danima od 9.30 do 13.30, u skladu s radnim vremenom škole, a ulaz je slobodan.

Tagovi:
Pročitajte još: